2 november – 2 december 2018

Hans Kars – ‘Puur glas’

Van vrijdag 2 november tot en met zondag 2 december zal Hans Kars exposeren. Zijn expositie draagt de titel ‘Puur glas’. Het is dan ook de puurheid en transparantie van glas dat Hans aanspreekt. Het maken van het ontwerp is voor hem toegepaste kunst. Het is het bedenken van wat het object moet worden. Het vormen en begeleiden van de gloeide glasmassa totdat het object er is spreekt hem het meest aan. Het object wordt niet alleen door jou bedacht, het wordt ook door jou gemaakt.

Het is ambachtelijk werk verricht met je handen, je longen en verschillende glasinstrumenten zoals de blaaspijp, de schaar, de klos en de ponti. Soms gaat het werken aan het glas als vanzelf, soms kost het bloed, zweet en tranen. Op de komende expositie zijn niet alleen de glasobjecten te zien en te koop, ook wordt getoond hoe glasobjecten worden gemaakt.

Hans Kars heeft in Leerdam het glasblazen geleerd van meesterblazers als Marek Bartko en Henk Verwey. Nog steeds is de Glasblazerij in Leerdam zijn thuisbasis voor het maken van glaskunst.

Activiteiten op vrijdagmiddag door BonbonMargo

Op de vrijdagmiddagen geeft BonbonMargo in november chocoladeletterworkshops voor kinderen. Als u speciaal komt voor het bezichtigen van de expositie van Hans, kunt u beter op een ander, rustiger moment komen.