22 augustus – 7 oktober 2018

Esther van Keulen (keramiek) & Ellen van der Wal (schilderijen)

Esther van Keulen – keramiek

Vanuit haar atelier in Bilthoven maakt Esther van Keulen (1969) handgevormde schalen, vazen en objecten geïnspireerd door vormen, kleuren en texturen uit de natuur, met een voorliefde voor het strand. Haar keramiek valt op door de organische vormgeving, het subtiele kleurgebruik en de eigenheid van de glazuren.
Esther: “Een gevonden schelp kan mij inspi­reren tot het maken van een schaal. lk werk intuïtief, de vorm ontstaat onder mijn handen. Vorm is belangrijk voor me, maar op de huidafwerking/deklaag ligt mijn focus. Glazuur is eigenlijk het onderwerp van mijn werk geworden. Mijn glazuren ontwikkel ik bijna allemaal zelf. In de kennis die dat vraagt zit voor mij ook de uitdaging en de magie die het werken met klei zo aantrekkelijk voor mij maakt.”

Voor meer informatie en foto’s kunt u kijken op haar website: www.atelierevk.nl

Ellen van der Wal – schilderijen

Verbinding is het hoofdthema in het werk van Ellen van der Wal (1967). Ellen: “lk begin met het opzetten van lagen op mijn doek en van daaruit maak ik een plan voor de afwerking van het schilderij. lk laat mij inspireren door de verbinding tussen mensen en hun omgeving. Die is naar mijn overtuiging afhankelijk van de mate waarin wij ons open durven stellen voor anderen en al het inspirerende om ons heen. De verf, het paletmes en intuïtie bepalen richting en uitkomst. Het schilderij schildert zichzelf.”

Meer informatie en foto’s van haar werk vindt u op: www.atelierdeverbinding.nl

Esther en/of Ellen zijn in de galerie aanwezig op:
zaterdag 25 augustus
zaterdag 8 september
zondag 16 september
zondag 7 oktober

Voor openingstijden zie onderaan deze pagina.