19 januari – 10 maart 2018

elsie le coq – Viltwerk

Vanuit haar atelier in Hilversum maakt elsie le coq haar viltontwerpen en vertelt zij met liefde over haar werk.

Als ik in mijn werkruimte de wol uitspreid, geschoren van de vacht en daarna gewassen, dan voel ik me zo rijk met dit materiaal gegeven door de natuur, dan denk ik: “dit zou iedereen moeten zien, voelen!”

Het uitoefenen van dit oeroude ambacht is voor mij een manier om mijzelf in uit te drukken, ik ‘schilder’ met wol.

Als jong meisje speelde ik al met textiel, lapjes, draden en wol. Later was ik juf op de vrije school en ontdekte ik mijn liefde voor natuurlijke materialen.

Na een beeldende vorming in Amsterdam kwam het vilten in mijn leven en maakte de cirkel rond. Het magische viltproces met verschillende soorten schapenwol geeft mij steeds weer nieuwe uitdagingen om verder te gaan.

In de 13 jaar dat ik nu bezig ben heb ik mijn werk kunnen verfijnen en is mijn eigenwijze romantische kledingcollectie ontstaan, geïnspireerd op de jaren twintig zijn mijn hoedjes, kragen en (trouw)jurken, ragfijn gevilt op zijde.

Het spelen met kleur, het combineren met zijde, vlas of kant maakt dat ieder stuk uniek is in zijn eenvoud, wacht op de juiste man of vrouw om de persoonlijkheid te benadrukken, om iemand iets eigens te geven.

Daarbij komt dat de mensen opnieuw ontdekken hoe fijn en beschermend het is om wol te dragen.

Voor meer informatie over het werk van elsie kunt u een kijkje nemen op www.elsielecoq.nl

Elsie is zelf aanwezig op:
Januari: 19,20,21,26,27
Februari: 2,3,10,16,17,23,24
Maart: 3,9,10