4 november – januari 2018

Marieke Wijntjes fototentoonstelling Vogels

In november en december exposeert Marieke Wijntjes met haar serie foto’s die gemaakt zijn bij vogelopvang Utrecht.

Marieke schrijft zelf het volgende over zichzelf en over haar werk:
“Ik ben Marieke Wijntjes en werk als fotograaf. Enige tijd geleden werkte ik als vrijwilliger bij Vogelopvang Utrecht. In deze opvang werden zieke en gewonde vogels verzorgd. Na de dagelijkse werkzaamheden als schoonmaken, voeren, en medicijnen geven begon ik de vogels te fotograferen. De spanning tussen mij, de camera en de vogel was groot. Eveneens is deze spanning aanwezig bij het portretteren van mensen, maar dit los ik op met ratio en woorden. Vogels hebben een instinct en intuïtie. Op zoek naar een intuïtieve ruimere benadering zag ik een moment van acceptatie en kreeg ik het gevoel recht in de ziel van het dier te kijken waarin menselijke trekjes werden gereflecteerd. Althans mijn verlangen om dit moment vast te leggen werd het doel.”

Na haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Fotoacademie werk Marieke WIjntjes sinds 2008 met veel toewijding en plezier als freelance fotograaf en publiceerde o.a. bij: Amnesty Nederland, Vrije Universiteit Amsterdam, Milieudefensie, Festival oude muziek, de Volkskrant, Universiteit Utrecht, van Abbemuseum Eindhoven, Zeeuws Museum, Het Spoorwegmuseum, NRC Next en Sonnenborgh museum & sterrenwacht.

Marieke is op zaterdag 4 november de hele dag aanwezig om haar werk toe te lichten.

Openingstijden:
wo-do-vr 11-18 uur
za 11-17 uur
zo 13-17 uur