31 augustus – 29 oktober 2017

Frida Badoux en Anneliese Wolf

Wegens omstandigheden kan de openingsborrel op 2 september, 17 uur helaas niet doorgaan. U kunt de kunstenaars volgende week zaterdag 9 september ontmoeten in Ruimte voor Kunst.

Frida Badoux

Frida Badoux zal haar serie “Objets Trouvés” exposeren. Deze serie bestaat uit een verzameling melancholieke assemblages die zijn samengesteld uit tweedehandse, en gevonden voorwerpen, het drijfhout van de massacultuur. Terugkerend thema hier is dat van de porseleinen poppenhoofdjes. Geplaatst in een nieuwe, intrigerende omgeving vertellen ze elk een fascinerend verhaal.
Frida Badoux kwam in 1968 naar Amsterdam. Ze maakte in de jaren zeventig deel uit van de avant-garde die het Amsterdamse modebeeld bepaalde. Ze ontwierp kleding voor de hippe incrowd.
Ze heeft daarna enkele jaren in Barcelona gewerkt en maakte daar van haar visie op straatmode een succesformule door verschillende winkels te openen.
Bij terugkeer werden sieraden haar grote passie en regelmatig exposeerde ze hiermee in verschillende galeries.
Gedurende 20 jaar reisde ze voor Fair Trade Original de wereld over om samen met producenten in de Derde Wereld collecties te maken die geschikt waren voor de Westerse markt. Haar werkterrein omvatte modeaccessoires en interieurproducten.
Vanaf  heden is ze voorzitter van een klein museum in Amsterdam en maakt kleine objecten.
Meer informatie en foto’s van haar werk vindt u op: www.fridabadoux.com.

Anneliese Wolf

Als fotograaf maakte Anneliese Wolf (Amsterdam 1946) deel uit van een groep kunstenaars die zich in de zeventiger jaren had gevormd rond Anton Heyboer en Viktor IV.
Passend in het toenmalige tijdsbeeld waren deze beide “artiesten”, zoals zij zichzelf noemden, de inspirerende voorlopers van een zowel creatieve als spirituele levens- en kunstvorm.
Naast vele tentoonstellingen van haar autonome werk waren er ook projecten gelieerd aan dans en muziek. Ook deed zij meerdere fotoproducties voor tijdschriften als
“Gardens” en “Happinez”.

Zij printte haar eigen barieth-afdrukken en kleurde deze vaak in. Inmiddels heeft ook zij haar Rolleyflex ingeruild voor een digitale camera, maar haar liefde voor het ambachtelijke heeft  nieuwe paden voor haar geopend die begonnen met het verknippen van haar oude foto’s om deze daarna te herstructureren tot collages, waaruit de serie “Verknipt” is ontstaan.

Momenteel tekent zij met houtskool achtergronden en vult deze aan met door haar in de Hortus Botanicus te Amsterdam gefotografeerde bloemen en planten.
Een gedeelte van deze nieuwe serie zal onder de naam “De Boeketreeks” te zien zijn op de expositie. Voor meer informatie en foto’s kunt u kijken op haar website: www.anneliesewolf.nl.