18 maart – 13 mei 2017

Jeroen Kuiper / YAHRUN – Slijpels van glas

Glaskunstenaar
Jeroen Kuiper is glaskunstenaar. Hij maakt uit brokken glas door middel van zagen, slijpen en polijsten schitterende glaskunstobjecten. Hij gebruikt daarbij verschillende slijp- en graveertechnieken. Daarnaast werkt hij als glasslijper op de Glasblazerij (onderdeel van het Nationaal Glasmuseum) in Leerdam.

In 2015 en 2016 heeft hij als onderdeel van een glaskunstexpositie in de Galerie Ruimte voor Kunst geëxposeerd. Met deze expositie willen wij extra aandacht schenken aan de kunstenaar en zijn prachtige werk.

Magisch realisme
Jeroen noemt zijn werk magisch realistisch. Hij maakt glasobjecten van alledaagse en concrete zaken, zoals alledaagse voorwerpen, installaties, dieren en mensen. Vaak vergroot of verkleint hij de werkelijkheid waardoor een surrealistisch en absurdistisch beeld ontstaat. Hij is vooral geïnspireerd door kunstenaars als Carel Willink.

Cahier
Vanwege het belang van zijn werk is door de galerie een cahier uitgegeven waarin de achtergrond van de kunstenaar en zijn werk wordt beschreven. In het cahier zijn foto’s van een groot deel van zijn werk opgenomen. Het cahier is te verkrijgen in de galerie.

Objecten Ruimte voor Kunst
Speciaal In het kader van deze expositie zijn door Jeroen Kuiper een tweetal kleinere objecten, in een beperkte oplage, gemaakt. Het gaat om een glazen spijker en schroef. De objecten zijn door Jeroen genummerd en gesigneerd. Deze objecten kunnen onder andere worden gekocht in de galerie.

Activiteiten tijdens expositie
Tijdens de expositie worden meerdere activiteiten georganiseerd:

  • Op 18 maart om 17.00 wordt de expositie geopend en wordt Jeroen Kuiper geïnterviewd;
    Iedereen is van harte welkom voor een hapje en een drankje;
  • Op 19 maart wordt er een excursie georganiseerd naar de Glasblazerij, waar Jeroen laat zien hoe hij werkt (€10);
  • Op zondag 23 april wordt er een excursie georganiseerd naar de expositie ‘Gek van surrealisme’ in Boijmans van Beuningen in Rotterdam (€18,50);
  • Op vrijdagavond 12 mei, aanvangstijd 20.00, wordt er in de galerie een film en literaire avond gehouden over magische realisme en surrealisme (€5).

Voor de beide excursies, de lezing en de filmavond kunt u zich inschrijven bij de galerie Ruimte voor Kunst of via het onderstaande formulier.