20 januari – 11 maart 2017

elsie le coq – viltwerk

Feestelijke opening expositie: zaterdag 21 januari 17 uur. U bent van harte welkom!

Vanuit haar atelier in Hilversum maakt elsie le coq haar viltontwerpen en vertelt zij met liefde over haar werk.

Als ik in mijn werkruimte de wol uitspreid, geschoren van de vacht en daarna gewassen, dan voel ik me zo rijk met dit materiaal gegeven door de natuur, dan denk ik: “dit zou iedereen moeten zien, voelen!”

Het uitoefenen van dit oeroude ambacht is voor mij een manier om mijzelf in uit te drukken, ik ‘schilder’ met wol.

Als jong meisje speelde ik al met textiel, lapjes, draden en wol. Later was ik juf op de vrije school en ontdekte ik mijn liefde voor natuurlijke materialen.

Na een beeldende vorming in Amsterdam kwam het vilten in mijn leven en maakte de cirkel rond. Het magische viltproces met verschillende soorten schapenwol geeft mij steeds weer nieuwe uitdagingen om verder te gaan.

In de 12 jaar dat ik nu bezig ben heb ik mijn werk kunnen verfijnen en is mijn eigenwijze romantische kledingcollectie ontstaan, geïnspireerd op de jaren twintig zijn mijn hoedjes, kragen en (trouw)jurken, ragfijn gevilt op zijde.

Het spelen met kleur, het combineren met zijde, vlas of kant maakt dat ieder stuk uniek is in zijn eenvoud, wacht op de juiste man of vrouw om de persoonlijkheid te benadrukken, om iemand iets eigens te geven.

Daarbij komt dat de mensen opnieuw ontdekken hoe fijn en beschermend het is om wol te dragen.

NIEUW: stijlvolle winterjassen aan 1 stuk gevilt en viltwerk met de zachte krullen van angorageit.

Website: www.elsielecoq.nl / email: elsievilt@gmail.com

elsie is zelf aanwezig:
januari:  21, 22, 23, 28
februari: 3, 10, 11, 18, 25
maart: 4, 11

Workshop:
Zaterdag 28 januari 13-16 uur. Onderwerp: bloemensliert of wanten. Kosten: 35 euro inclusief materiaal en een little high tea.
Opgeven bij elsievilt@gmail.com.

Openingstijden:
woensdag t/m vrijdag: 11-18 uur
zaterdag: 11-17 uur
zondag: 13-17 uur