18 december 2016

Olaf Caarls

Olaf Caarls is de zanger en liedschrijver van de Leidse band Long Conversations, en een vijfde van het internationale collectief Folk Road Show. Zijn muziek is zo rauw en ongepolijst als zijn stem, zijn liedjes proberen cliches te vermijden, mislukking te omarmen, en verder heeft ie er zelf ook niet zoveel over te zeggen.

Eerder won hij met Long Conversations de Grote Prijs van Zuid-Holland, behaalde de finale van de Grote Prijs van Nederland, bracht vier kort- tot langspeelplaten uit, tourde met Folk Road Show twee keer door Canada en Europa, studeerde helemaal alleen Engels, en had soms een mening.

De mosterd haalt Caarls bij Ryan Adams, Bright Eyes, Okkervil River, War on Drugs, Wilco, Bonnie ‘Prince’ Billy, (en talloze anderen); danwel bij schrijvers Jack Kerouac, JD Salinger en Garcia Marquez, of dichters als Charles Bukowski en Hans Lodeizen. Tevens is Caarls ervan overtuigd dat David Newberry de meest onderschatte kunstenaar van deze eeuw is, en I’m Not There de belangrijkste kunstuiting sinds de laatste adem van Onze Here Jezus Christus.

Datum: 18 december 2016
Tijd: 15 uur
Kosten: 2,50 euro

Facebook event