Sascha Wendt

16 oktober – 14 november 2015

Sascha Wendt: 2D tassen

Openingsweekend:

16 – 18 oktober 2015 (zie hieronder de overige openingstijden)

Expositie 2D Tassen - Sacha WendtExpositie 2D Tassen - Sacha WendtRuimte voor Kunst biedt in oktober-november plaats aan kunstenares Sacha Wendt, waar zij zal exposeren met textiel, maar bovenal: tassen. Een korte biografie: “Toen ik 8 was speelde ik graag op, met en achter de handnaaimachine. Ik koos voor de modevakschool richting praktijk / patroontekenen, omdat ik wilde leren alles technisch te kunnen maken wat ik of een ander bedacht.
Eigengereid nam ik diverse opdrachten aan en zo werd ik freelancer. Nu, 25 jaar later, noem ik mijzelf ZP’er: Zelfstandig Professional!

Ik werk o.a. voor en met vele opdrachtgevers zoals kostuumontwerpers, stylisten, reclame- of ontwerpbureaus, architecten en bedrijven in de sector van ontwerp, decor, film en evenementen. Mijn talent ligt in het vertalen van een idee naar een constructief product, uiteraard in relatie met textiel.

Kunstzinnig
Mijn vrije werk zijn diverse kunstzinnige projecten. Beeldend werk of beeldend theater en dans of ´TASSEN´! Vele vormen heb ik van leer of ander materiaal tot tas gekregen. Iedere tas is dan ook een unica of een kunstwerk op zich.
5 jaar geleden ben ik begonnen met de tassenlijn 2D. Hier verwerk ik nostalgische tasmodellen op een kleurrijke wijze. Door de bijzondere tweedimensionale vertaling, lijken de tassen uit een strip herrezen. Het is een optisch grapje zonder dat de functie als tas wordt aangetast.

Inmiddels is de tassenlijn verder ontwikkeld en is er een nieuwe sub-lijn: 2D-TRAVEL. In de TRAVEL serie worden de tassen gestapeld. Dat wil zeggen dat de voorvakken ook zijn vormgegeven als een tas! Daardoor ‘lijkt’ het alsof je meerdere tassen draagt, maar het is er slechts één! Dit idee ontstond uit een combinatie van elementen: mijn liefde voor een set koffers (anno 1930 van koffer tot mini koffertje) en daarnaast sleep ik zelf vaak meerdere tassen tegelijkertijd, bungelend aan een hand mee.
En dan heb je nog het ultieme shopplaatje ofwel het zogenaamde Sex and the City beeld, paraderend met meerdere tassen. Het is een symbool voor geslaagd zijn, rijkdom of zelfs geluk?!”

Meer informatie over de kunstenaar op Website www.sachawendt.nl/

Openingstijden
Vrijdag 16 oktober: 14-18 uur
Zaterdag 17 oktober: 11-18 uur (17 uur feestelijke opening expositie)
Zondag 18 oktober: 12-17 uur

vrijdag 23 oktober van 11-18 uur
zaterdag 24 oktober van 11-17 uur

donderdag 29 oktober van 14-18 uur
vrijdag 30 oktober van 11-18 uur
zaterdag 31 oktober van 11-17 uur

donderdag 5 november van 14-18 uur
vrijdag 6 november van 11-18 uur
zaterdag 7 november van 11-17 uur

donderdag 12 november van 14-18 uur
vrijdag 13 november van 11-18 uur
zaterdag 14 november van 11-17 uur