Fons Uytdehaag

18 september – 9 oktober 2015

Fons Uytdehaag: glaskunst

Openingsweekend:

18 – 20 september 2015 (zie hieronder de overige openingstijden)

Expositie Glassculptures - Fons Uytdehaag

Fons Uytdehaag (1946) is van oorsprong viroloog en sinds zijn pensionering in 2011 gegrepen door werken met glas. Na een cursus glasfusie bij Sascha Hacska was hij gelijk verslaafd. Zijn eerste werk was een drieluik in glas “Religion, Brain and Behaviour”, geïnspireerd door de bekering van zijn dochter tot de islam. Een workshop sand casting en kiln casting onder leiding van Effie Halkidis wekte zijn enthousiasme voor werken met heet glas.

Onder leiding van glasblazer en kunstenaar Gert Bullée maakt hij zich de beginselen van het glasblaasambacht eigen.

Voor zijn veelal organische, kleurige en vaak mysterieuze glassculptures vindt hij inspiratie in wetenschap en natuur. Kenmerkend is het gebruik van metalen als koper, messing en metaalgaas tijdens het glasblaasproces waardoor fascinerende structuren en soms door chemische reacties onverwachte kleuren ontstaan. Met zijn WOW!GLASS viert hij de liefde voor glas, schoonheid en vakmanschap en nodigt hij de toeschouwer uit tot een dialoog.

Lees ook een interview met Fons Uytdehaag door Andrea Dingemans.

Meer informatie over de kunstenaar op Website: www.wowglass.nl

Openingstijden
Vrijdag 18 september: 14-18 uur
Zaterdag 19 september: 11-18 uur
Zondag 20 september: 12-17 uur

donderdag 24 september van 14-18 uur
vrijdag 25 september van 11-18 uur
zaterdag 26 september van 11-17 uur

vrijdag 2 oktober van 11-18 uur
zaterdag 3 oktober van 11-17 uur

vrijdag 9 oktober van 11-18 uur