glastegels Noordoostpolder

18 juni – 20 november 2015

Sascha Hacska en Hans Kars: glastegels

Openingsweekend:

18 juni 2015 (zie hieronder de overige openingstijden)
Expositie Agrarische producten in glas - Download de brochure

Opening expositie 18 juni om 17.00 uur, zie voor locatie hieronder.

De stichting Ruimte voor Kunst maakt op basis van de identiteit van plekken (woningen, boerderijen, erven, openbare ruimte) glaskunst. De vervaardigde glaskunstobjecten zijn een betekenisvolle toevoeging aan deze plekken.

De Noordoostpolder: agrarische producten verbeeld op glastegels
De agrarische bedrijvigheid is een belangrijk aspect van de identiteit van de Noordoostpolder. Zij is een belangrijke bestaansreden van de polder. Het gaat niet alleen om het telen van de bestaande producten, maar ook om het vernieuwen van producten en het kweken van nieuwe rassen. Naast de binnenlandse afzet is ook de export naar het buitenland belangrijk. Belangrijke agrarische producten zijn o.a.: bloembollen, fruit, groente en aardappelen.

Ruimte voor Kunst heeft glastegels gemaakt met daarop afgebeeld foto’s van de genoemde agrarische producten. De tegels drukken de identiteit van het agrarisch bedrijf in de Noordoostpolder uit.

Toepassingsmogelijkheden
De op ambachtelijke wijze vervaardigde glastegels kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt. Bij de ingang van de boerenerven kunnen door het plaatsen van een raamwerk van glastegels de agrarische producten worden getoond die op de betreffende boerderij worden geteeld en verkocht. Glastegels kunnen als ornament worden verwerkt in de architectuur van woningen, boerderijen en erven. Glastegels kunnen dienen als decoratie in de woning. Glastegels kunnen worden gebruikt in de keuken, in de badkamer en in deuren. Er kunnen sieraden van glas worden gemaakt en glastegels die als cadeau en presentje dienen.
Op deze expositie laten wij verschillende toepassingsmogelijkheden zien.

Op basis van uw vraag kunnen wij glastegels in verschillende maten voor u vervaardigen.
Dat kan met uw eigen foto’s dan wel met foto’s die door ons worden gemaakt van de zaken die u op de glastegels wilt hebben. De glastegels kunnen door ons worden verwerkt in de gebruiksvoorwerpen en objecten, die u uitkiest.

Contact voor meer informatie
Wilt u meer weten van dit project en/of wilt u zelf glastegels laten maken op basis van de identiteit van een voor u dierbare plek of organisatie neem dan contact met ons op:

Sascha Hacska: 030-2210541
Hans Kars: (mobiel) 06-53211238

Of mail naar info@ruimtevoorkunst.com.

Let op: Deze expositie is niet in Ruimte voor Kunst in De Bilt, maar in:
Agrico Research BV
A. Burchtweg 17
8314 PP Bant

De expositie loopt van 18 juni t/m 20 november 2015