elsie le coq

13 februari – 7 maart 2015

Elsie le Coq: viltwerk

Openingsweekend:

13 – 15 februari 2015 (zie hieronder de overige openingstijden)

Vanuit haar atelier in Hilversum maakt elsie le Coq haar viltontwerpen en vertelt zij met liefde over haar werk.

Als ik in mijn werkruimte de wol uitspreid, geschoren van de vacht en daarna gewassen, dan voel ik me zo rijk met dit materiaal gegeven door de natuur, dan denk ik: “dit zou iedereen moeten zien, voelen!”

Het uitoefenen van dit oeroude ambacht is voor mij een manier om mijzelf in uit te drukken, ik ‘schilder’ met wol. Als jong meisje speelde ik al met textiel, lapjes, draden en wol. Later was ik juffie op de vrije school en ontdekte ik mijn liefde voor natuurlijke materialen.

Na een beeldende vorming in Amsterdam kwam het vilten in mijn leven en maakte de cirkel rond. Het magische viltproces met verschillende soorten schapenwol geeft mij steeds weer nieuwe uitdagingen om verder te gaan.
In de 10 jaar dat ik nu bezig ben heb ik mijn werk kunnen verfijnen en is mijn eigenwijze romantische kleding collectie ontstaan, geïnspireerd op de jaren twintig zijn mijn hoedjes, kragen en (trouw)jurken, ragfijn gevilt op zijde. Het spelen met kleur, het combineren met zijde, vlas of kant maakt dat ieder stuk uniek is in zijn eenvoud, wacht op de juiste man of vrouw om de persoonlijkheid te benadrukken, om iemand iets eigens te geven.
Daarbij komt dat de mensen opnieuw ontdekken hoe fijn en beschermend het is om wol te dragen.

In deze expositie wil elsie le Coq u graag verrassen door te laten zien hoe veelzijdig vilt kan zijn: jurken, jassen, hoedjes, kragen en sieraden, maar ook interieurontwerpen die inmiddels ontdekt zijn door de architect van het nieuw te bouwen Singertheater in Laren en haar de geweldige opdracht heeft gegeven voor vilt in het interieur.

Op zaterdag is er een extra verrassende opening omdat “elsie le coq” 10 JAAR bestaat!

contact elsielecoq@upcmail.nl
website www.elsielecoq.nl

Openingstijden
Vrijdag 13 februari: 14-18 uur
Zaterdag 14 februari: 11-18 uur (15 uur feestelijke opening expositie)
Zondag 15 februari: 12-17 uur

donderdag 19 februari van 14-18 uur
vrijdag 20 februari van 11-18 uur
zaterdag 21 februari van 11-17 uur

donderdag 26 februari van 14-18 uur
vrijdag 27 februari van 11-18 uur
zaterdag 28 februari van 11-17 uur

donderdag 5 maart van 14-18 uur
vrijdag 6 maart van 11-18 uur
zaterdag 7 maart van 11-17 uur