Sascha Hacska en Hans Kars

20 juni – 12 juli 2014

Sascha Hacska en Hans Kars: glaskunst

Sascha Hacska
“Glas sprankelt, neemt licht op en straalt licht uit, het kan spiegelen, doorlaatbaar zijn of mat. Mijn fascinatie voor dit bewegende materiaal is ontstaan, doordat ik steeds meer ben gaan werken met glas. Het werk dat ik maak is zowel toegepaste als autonome kunst. Voor ons bedrijf Kunst & Licht maak ik glazen schalen, panelen en andere glasdelen die onderdeel worden van verschillende lichtarmaturen.
Binnen mijn autonome werk gaat het om de communicatie en spanning tussen materiaal en voorwerp. Je zou mijn kunst kunnen zien als ‘beeldende poëzie’.
Kijken, laten komen, proberen, weer kijken, neerzetten, laten zijn, wachten, doen en dan is het ineens klaar…”

Meer informatie: www.haveglas.nl

Hans Kars
Hans Kars heeft het glasblazen geleerd in de Glasblazerij in Leerdam. Onder begeleiding van meesterblazers als Marek Bartko en Henk Verweij leert hij het glasblazen. Hij noemt zichzelf leerling-glasblazer. Voor Hans Kars is glasblazen een uit de hand gelopen hobby, dat hij verricht naast zijn andere werkzaamheden. De transparantie, helderheid en puurheid is wat hem in glas aantrekt. Het proces, het vormgeven van het zachte, vloeibare, hete glas tot het moment van stolling is voor hem net zo belangrijk als het resultaat.

Meer informatie en contact: hanskars@karsadvies.nl, 06-53211238.

Gezamenlijk project
Sascha en Hans zijn een gezamenlijk en spannend project gestart. Op basis van de identiteit van plekken wordt glaskunst gemaakt die uitdrukking en betekenis geeft aan deze plekken. Bij plekken kan het gaan om de woning, het bedrijf, de openbare ruimte, de buurt etc. Op deze expositie zijn prototypes van tegels te zien die gemaakt zijn ten behoeve van verschillende plekken in de Noordoostpolder.

Optreden van Holden Goldmund op 22 juni om 15.00 uur
Klik hier voor meer informatie.

Openingstijden expositie:
vrijdag 20 juni van 14-20 uur
zaterdag 21 juni van 11-18 uur (officiële opening 15 uur)
zondag 22 juni van 12-17 uur (muzikaal optreden 15 uur)

donderdag 26 juni van 14-18 uur
vrijdag 27 juni van 11-20 uur
zaterdag 28 juni van 11-17 uur

donderdag 3 juli van 14-18 uur
vrijdag 4 juli van 11-20 uur
zaterdag 5 juli van 11-17 uur

donderdag 10 juli van 14-18 uur
vrijdag 11 juli van 11-20 uur
zaterdag 12 juli van 11-17 uur