Elsie le Coq

21 februari – 8 maart 2014

Elsie le Coq: viltwerk

Al van jongs af aan is er textiel in het leven van Elsie le Coq. “Ik was altijd al bezig met lapjes, wol en vezels om van alles te creëren. Later, als leerkracht op de vrije school ontdekte ik mijn liefde voor natuurlijke materialen. Daarna volgde ik een opleiding beeldende vorming in Amsterdam en ontdekte ik het vilten, wat een magische uitwerking op mij had. Ik ging op ontdekkingstocht en mijn passie was geboren!

In mijn atelier in Hilversum wat uitkijkt op de tuin, kan ik heerlijk werken en steeds weer inspiratie opdoen met dit prachtige materiaal. Het uitoefenen van dit oeroude ambacht is geweldig werk om mijzelf in uit te drukken. Het vilten met de wol van verschillende schapenrassen, het spelen met de kleuren en het combineren met kant, vlas en zijde geeft mij steeds weer nieuwe uitdagingen en daardoor is ieder stuk dat ontstaat uniek.”

Door het volgen van masterclass vilt workshops in Denemarken en Litouwen heeft zij haar werk nog meer kunnen verfijnen en is een eigenwijze romantische kledinglijn ontstaan met onder andere charmante hoedjes in twintigerjaren stijl en trouwjurken ragfijn gevilt op zijde.

Tijdens deze expositie wil zij u graag verrassen door te tonen hoe veelzijdig vilt kan zijn: (trouw)jurken, jasjes gevilt zonder naden, sieraden van allerlei textiles, hoedjes, kragen en pelerines, maar ook interieurontwerpen. Haar werk is gesigneerd met ‘elsie’.

Meer informatie is te vinden op website: www.vilten.info

Openingstijden expositie:
vrijdag 21 februari van 14-18 uur
zaterdag 22 februari van 11-18 uur (officiële opening 15 uur)
zondag 23 februari van 12-17 uur (muzikaal optreden 15 uur)

donderdag 27 februari van 14-18 uur
vrijdag 28 februari van 11-20 uur
zaterdag 1 maart 11-17 uur

donderdag 6 maart van 14-18 uur
vrijdag 7 maart van 11-20 uur
zaterdag 8 maart van 11-17 uur