28 augustus – 28 september 2019: Textile art

De tijdloze oever

Maken met dat wat er is

In deze expositie wordt getoond wat er te maken valt van resten, aangespoeld en gevonden materiaal. Door het gevonden materiaal op een eigen kunstzinnige manier te benaderen, krijgt het die unieke uitdrukking & eigen verhaal. Tijdloos niet passend in een kader.

Kijk dan en zie toch
Hoe alles voor handen is
Tijdloos en kunstig

Trudie van Haaster: is beeldend textile kunstenaar, met theatrale achtergrond.  Grondlegster van verschillende theater-groepen en oprichtster van het RecycleLAB Bilthoven. Genomineerd voor het groene lintje 2019 en in 2017 en 2019 als meest duurzame winkel Bilt/Bilthoven. Organiseerde o.a de expositie textile art & Fashion in 2018 tijdens de week van de duurzaamheid. Deed mee aan de selectie Future Fashion Pionier (VPRO).

Astrid Nubé: Astrid Nubé (per 1 juli 2019 eigenaar van ‘het RecycleLAB’) Heeft Product Design gestudeerd aan de Hoge school voor de Kunsten. Hier werkte zij graag met keramiek. In de periode daarna viel ze terug op haar eigen machines en materialen. Werken met textiel doet zij sinds sinds 2002. In het pand in de Kwinkelier 18 komen winkel, atelier, lab, expositieruimte, kunst en duurzaamheid bij elkaar.