18 november – 11 december 2016

Daan Kars: Liquidity Transformation & Generation

Op zaterdag 19 november om 17 uur bent u van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening van deze expositie.

Door het gebruik van visuele esthetiek, narratieve grepen en ruimtelijk design bezit de kunstenaar een breed scala aan werk in de wereld van de visuele kunst en electronic art. Door het werken vanuit generatieve principes in real-time media heeft dit geleid tot een ontwikkeling van perspectief en vaardigheden voor de toepassing daarvan in de kunst en het commerciële domein.

“..veelal lijkt het erop dat we worstelen met ons innerlijk leven in conflict met de buitenwereld. Dat terwijl de essentie zou moeten zijn dat ons innerlijk leven de bron is van onze manifestatie en realisatie in deze wereld. In mijn werk tracht ik een taal te vinden die dit thema ondervangt en probeer met deze taal verbeeldende concepten te maken die over dit vraagstuk gaan.”

Sinds de toekenning van de award “Best off HKU” door jury en publiek in 2009 voor de installatie “De eenzame stad” heeft het werk van de kunstenaar Daan Kars een vogelvlucht genomen en is te zien in binnen- en buitenland. Een greep hieruit zijn B-Seite (DE), Amber (TR), Freemote (NL), Patchlab (PL), Symposion Gorichem (NL), Robot (IT), Oddstream (NL), Luminous (GR),Verona Risuona (IT), Amaze (DE), VJ op de Dom (NL) en Eufonic (SP).
Daarnaast werd de kunstenaar gevraagd een specifiek werk te maken voor o.a. de Jeugd Olympische Spelen, Tour de France, LowLands en de Rabobank.

Speciaal voor de expositie “Liquidity Transformation & Generation” in Ruimte voor Kunst heeft hij een selectie van zijn werk gemaakt welke in print op aluminium vertoond zal worden. Tijdens de expositie zijn verschillende screenings van het werk te zien. Bij de opening geeft Daan Kars tevens een korte performance van zijn werk.

In zijn selectie laat de kunstenaar zijn kijk zien op de ontwikkeling van “Visual Music”. De term Visual Music verwijst naar een stroming in de visuele kunsten waarbij in de visuele aspecten in de schilderijen muzikale aspecten zitten. In deze stroming worden kunstenaars als Kadinsky en Malevich als de grondleggers gezien. Zij zijn vandaag de dag een grote inspiratiebron voor kunstenaars in de electronic art scene.

Liquidity Transformation & Generation verwijst naar de werkwijze in digitale kunst, waarbij het werken in een proces van eentjes en nulletjes leidt tot het genereren van en transformeren naar een zichtbare output.  Als eenmaal de basis is gelegd voor een werk dan kan dit worden getransformeerd tot meerdere kunstvormen waarbij elke vorm een uniek eigen karakter heeft binnen de gezette regels van het proces.

Openingstijden:
De expositie is tot en met 11 december elke week te bezoeken op:
woensdag 11-18 uur
donderdag 11-18 uur
vrijdag 11-18 uur
zaterdag 11-17 uur
zondag 13-17 uur