Kurt Weill

14 september 2016 – 20.00 uur

Liedereen van Kurt Weill door Van Hoytema en Schweig

Aan de hand van het verhaal van het boeiende leven van de componist Kurt Weill, echtgenoot van de theaterpersoonlijkheid Lotte Lenya en compagnon in een groot aantal theaterprodukties van Bertolt Brecht, brengen Aukelien van Hoytema (verhaal en zang) en Carel Schweig (piano) liederen van deze componist uit zijn Duitse, Franse en Amerikaanse periode.

Kurt Weill verwierf veel success in Berlijn in de periode tussen de twee wereldoorlogen. Samen met Brecht schreef hij o.a. de Dreigroschenoper. Als Jood vluchtte hij via Frankrijk, (waar hij enige tijd bleef), naar Amerika. Daar gooide hij de boeg om en schreef een aantal succesvolle musicals, waarvan enige songs tot het standard Amerikaanse repertoire horen.

Van Hoytema en Schweig brengen de volgende liederen:
Barbarasong
Speak low
Alabama song
Ballade von der sexuellen Hörigkeit.
Surabaya Johnny
Der Abschiedsbrief
Youkali
September song
Nanna’s Lied
My ship
Buddy on the nightshift
I’m a stranger here myself
Seeraüber-Jenny
Ballade of Mack the Knife

Aanvang: 20.00 uur
Entree: €17,50
Locatie: Ruimte voor Kunst, Dorpsstraat 42, De Bilt