janschellink

21 december 2014

Jan Schellink: Firma Beweegreden

Jan Schellink (*1956 te Utrecht) compromisloze muzikant en ideeënuitvoerder. We hebben het even opgezocht: tussen 2005 en 2013 stond Jan maar liefst 350 keer op een podium, waarvan de meeste eenmalige projecten waren. Je moet uit een bepaald soort hout gesneden zijn, zeg gerust avontuurlijk, om je zo over te geven aan je eigen ideeën. De ene keer speelt hij op honderd glazen vazen, of te raggen op een ski met snaar, een andere keer zit hij al boksend een kreunend koor te dirigeren, of stuurt zijn eigen quadrafonische Toetertjes-Disco aan. Jan gebruikt vele instrumenten, misschien is hij nog wel het meest vertrouwd met zijn bas, maar Jan is bovenal een klankvanger die met live sampling en zelf-bepaalde spelregels nieuwe werelden schept.

Grote kans trouwens dat Jan gewoon weer met zijn elektrische wok de boel weer komt opvrolijken. Hé, daar heb je Jan met zijn elektrische wok.

Een mooie greep uit zijn potpourri van projecten, jam-sessies, absurde shows, performances etcetera, vindt u hier: home.online.nl/jan.schellink/Misschien%2056%20internet.doc

Meer informatie over de kunstenaar is te vinden op website www.firmabeweegreden.nl

Datum: 21 december (tijdens het openingsweekend van de expositie van Danibal)
Aanvang: 15:00 uur

Entree is 6 euro, inclusief een kopje thee of koffie en een geweldige bonbon van BonbonMargo.