Identiteit

21 november-13 december 2014

Sascha Hacska, Willem Mes en Hans Kars

De identiteit van een plek vertelt wat het karakter, de eigenheid van de plek is. Deze identiteit wordt beschreven en verbeeld in kernkwaliteiten en in sociaal-emotionele waarden, dat is de sfeer van de plek, de beleving van de plek, en de manier waarop mensen die wonen of gebruik maken van die plek met elkaar omgaan. De identiteit van plekken (huizen, straten, pleinen, buurten en wijken) weerspiegelt de kracht van plekken en is dan ook vaak de basis voor het ontwikkelen van allerlei activiteiten op deze plekken. Deze identiteit kan gemarkeerd en versterkt worden door objecten die deze identiteit tot uitdrukking brengen.

Sascha Hacska, Willem Mes en Hans Kars zijn een gezamenlijk project begonnen, waarbij zij op basis van de identiteit van plekken, in overleg en in opdracht van direct betrokkenen, glasobjecten vervaardigen die in de betreffende ruimte kunnen worden geplaatst. Identiteit als inspiratiebron voor glaskunst. Zij doen dit in samenwerking met Ruimte voor Kunst.

Ruimte voor Kunst is een stichting die zich o.a. bezighoudt met het ontwikkelen van projecten op het gebied van toegepaste kunst.

Het eerste project van Sascha en Hans betreft het maken van glazen tegels met daarop prints van agrarische producten. Deze tegels worden gemaakt ten behoeve van de Noordoostpolder. De tegels drukken de agrarische identiteit van de polder uit. De tegels kunnen worden gebruikt in huizen, op de boerderijen, als markerings- en herkenningspunten in de ruimte, bij agrarische tentoonstellingen en exposities etc. Wilt u meer weten van dit project of wilt u zelf glaskunst laten maken op basis van de identiteit van een plek, kom dan naar onze expositie of neem contact met ons op.

Workshop maken glastegels
Tijdens de expositie verzorgen Sascha en Hans een workshop in het maken van glastegels. Er wordt gewerkt met glasfusing en fototransfers op glas. Deelname aan de workshop is gratis. Indien het product dat wordt gemaakt naar huis wordt meegenomen wordt de kostprijs in rekening gebracht. De workshop wordt gehouden op zaterdag 22 november van 11.00 tot 12.30 uur. Het liefst even van te voren aanmelden bij info@ruimtevoorkunst.com, maar op de dag zelf komen binnenlopen mag ook.

Contactgegevens
Sascha Hacska: 030-2210541
Hans Kars: 06-53211238

Muzikaal optreden
Op zondag 23 november om 15 uur is er in Ruimte voor Kunst te luisteren naar Microwolf.
Klik hier voor meer informatie

Openingstijden
Vrijdag 21 november: 14-18 uur
Zaterdag 22 november: 11-18 uur (11 uur workshop, 15 uur feestelijke opening expositie)
Zondag 23 november: 12-17 uur (15 uur muzikaal optreden)

donderdag 27 november van 14-18 uur
vrijdag 28 november van 11-20 uur
zaterdag 29 november van 11-17 uur

donderdag 4 december van 14-18 uur
vrijdag 5 december van 11-20 uur
zaterdag 6 december van 11-17 uur

donderdag 11 december van 14-18 uur
vrijdag 12 december van 11-20 uur
zaterdag 13 december van 11-17 uur