Anna van Duin en Flox den Hartog Jager

19 september-11 oktober 2014

Anna van Duin en Flox den Hartog Jager

Anna van Duin
Na twee opleidingen, respectievelijk modevormgeving en eerstegraads docenttekenen/schilderen/mixed media, aan wat nu de HKU is in Utrecht, werkt Anna van Duin sinds 1985 als zelfstandig beeldend kunstenaar en coach/docent.
Ze heeft veel portretten in opdracht geschilderd en getekend, maar sinds 2007-2008 werkt ze ook meer en meer ruimtelijk. Dat is zowel vrij als toegepast werk: objecten met behulp van handgeschepte papiersoorten, beschilderd servies en ook objecten die te maken hebben met hergebruik van bestaand materiaal. Daardoor ontstaan de meest uiteenlopende en unieke objecten.
Anna werkt heel vaak thematisch. In het servies en ook in de papieren jutschalen is goed te zien waar haar passie ligt: de zee en wat daarmee samenhangt. Thuis heeft ze vele dozen met langs het strand opgeraapte dingen en ook bezoekt ze regelmatig een juttersmuseum.
Heel veel dingen zijn interessant qua vorm, kleur en textuur.

In deze tentoonstelling laat ze vooral servies zien, toegepast werk. Ieder stuk is uniek. De papierschalen zijn decoratief, als autonoom object.

Kijk ook op:
www.annavanduin.nl
www.a-uniquedesign.com

Flox den Hartog Jager
“Hoewel opgeleid in de quilttechnieken, ben ik eigenlijk meer een surface designer dan een quilter. Vooral het feit dat het oppervlak van textiel door de vele bewerkingen die mogelijk zijn er zo verschillend uit kan zien, fascineert me. Ik houd ervan te onderzoeken wat verschillende technieken met stof doen. De laatste tijd houd ik me vooral bezig met resist technieken in combinatie met Oost-Indische inkt en Sepia.
Inspiratiebron voor mijn werk is het menselijk leven en mythen, legenden, verhalen en symbolen, die het leven duiden, ook al is het maar met een knipoog. Dat heeft geleid tot twee series met de thema’s Voormoeders en Engelen.

Biografie
Hoewel Flox als kind al zei dat ze liever edelsmid wilde worden dan dat ze ging studeren liep het anders. Ze studeerde achtereenvolgens bibliotheekwetenschappen, filosofie en geschiedenis. Ze begon met quilten toen ze de lapjes erfde van haar schoonmoeder, een echte lappenvrouw. Voor haar kinderen maakte ze een sprei, maar haar quilts werden al snel experimenteler. Textiel bleek een goed alternatief voor de sieraden die Flox ooit dacht te gaan maken. Toen haar kinderen gingen studeren kreeg ze tijd om haar creatieve kant verder te ontwikkelen en volgde ze een groot aantal masterclasses en workshops.
Van 2002 tot 2009 schreef Flox stukjes voor Quiltnieuws, het tijdschrift van het Nederlandse Quiltersgilde. Ze deed elk kwartaal verslag van haar experimenten, interviewde af en toe een interessante quilter en schreef zo nu en dan een ander artikel.
In september 2009 organiseerde ze de artquilttentoonstelling ‘Uit de Naad’ in De Kunst te Alkmaar. In 2011 was ze organisator van de masterclass ‘Biezenmortel II’ en aansluitend organiseerde ze de tentoonstelling ‘Made in Biezenmortel’ in Deventer (2012) met de werken daar gemaakt. Flox is lid van textielgroep StiQS sinds 2005, de multidisciplinaire kunstenaarsgroep Beatus en de Biltse kunstenaarsgroep BeeKK.

Kijk ook op: www.floxdenhartogjager.nl

Optreden van World of Dust op zondag 21 september om 15.00 uur
Openingstijden expositie:
vrijdag 19 september van 14-20 uur
zaterdag 20 september van 11-18 uur (officiële opening 15 uur)
zondag 21 september van 12-17 uur (muzikaal optreden 15 uur)

donderdag 25 september van 14-18 uur
vrijdag 26 september van 11-20 uur
zaterdag 27 september van 11-17 uur

donderdag 2 oktober van 14-18 uur
vrijdag 3 oktober van 11-20 uur
zaterdag 4 oktober van 11-17 uur

donderdag 9 oktober van 14-18 uur
vrijdag 10 oktober van 11-20 uur
zaterdag 11 oktober van 11-17 uur