Aafke Romeijn

20 april 2014

Aafke Romeijn

CHIN. IND. SPEC. REST. is het tweede album van Aafke Romeijn, singer–songwriter–gone–electro. Na haar akoestische Engelstalige debuut Stella Must Die! komt Romeijn met een Nederlandstalige electroplaat vol glitter. Nummers over snelwegen, kalashnikovs en de vieze automaatkoffie die hoort bij het lerarenbestaan. Beats, ballads en alles daartussenin.

De pers over CHIN. IND. SPEC. REST.:

“Ik moet nog zien dat Roosbeef zoiets uitbrengt. Vernietigend mooi.” (FileUnder)

“Speels goochelt Romeijn met woorden en lenig balanceert ze op een koord langs legio emoties op een opnieuw gewaagd en geslaagd album. Met de nodige branie neemt ze ook haar eigen vak – dat van docent – op bizarre wijze op de korrel. Dat doet ze opnieuw met venijnige verhalen. En met een slok lauwe automatenkoffie uit de lerarenkamer.” (Kindamuzik)

“Romeijn was al een bovengemiddelde tekstschrijver, maar de keuze voor Nederlandstalige nummers heeft tot nóg knappere teksten geleid. Een grillig, vervreemdend, ontroerend en knap album.” (CultuurBewust)

“Grillig en grappig” (Atze de Vrieze op 3voor12)

“Aafkes karakteristieke stem komt in het Nederlands veel beter tot zijn recht, en als je zo met woorden kan toveren als op dit album, begrijp je de keuze tot de taalswitch meteen. Dit album is een schot in de roos.” (Patsounds)

Aafke Romeijn (1986) studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht en Compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Overdag is ze docent Nederlands aan een gymnasium, ’s nachts schrijft en zingt ze. Verder bekend als vaste tv-commentator op twitter (@aafkeromeijn) en hiphopdude geboren in een verkeerd lichaam.

Meer informatie over de kunstenaar is te vinden op website: aafkeromeijn.nl

Entree is 6 euro, inclusief een kopje thee of koffie en een geweldige bonbon van BonbonMargo.

Datum: 20 april (tijdens het openingsweekend van de expositie van Henk Bank)
Aanvang: 15:30 uur

Facebook: Klik hier.