Wimke van den Heuvel

22-24 november 2013

Wimke van den Heuvel

In juli 2012 ben ik, Wimke van den Heuvel, afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in de richting product design.

Gefascineerd door oude gebruikte onderdelen en (gebruiks)voorwerpen heb ik door de jaren heen een grote verzameling opgebouwd. Hoe meer ik tegen kom hoe meer ik meeneem.

Deze verzameling is mijn werkveld. Door te kijken naar de voorwerpen, ze uit elkaar te halen en er mee te spelen, wordt ik verrast door de schoonheden die dan naar voren komen. Deze schoonheden, én de oorspronkelijke technische eigenschappen zijn zowel de inspiratie, als het middel om tot nieuwe objecten of projecten te komen. Hergebruik voor mij, is een waarde erkenning aan hetgeen wat er al is en een manier om dit optimaal te benutten.

Graag laat ik jullie ook kennis maken met een ander project van mij. In 2012 ben ik met Bauke Smit en Bas de Vries het ontwerpers collectief, Studio in de Maak, gestart. Ik laat op deze expositie een tafel van ons zien.

Ook kan je in mijn ruimte een salontafel met stoelen van Kühne, Kühne en Kühne vinden. Wij hebben gezamenlijk een tentoonstelling georganiseerd op De Dutch Design Week 2013 Eindhoven.

Contact: wimkevandenheuvel@yahoo.com / wimkevandenheuvel.nl

Zondag om 15 uur: optreden Bruno Ferro Xavier da Silva
Bruno Ferro Xavier da Silva is een muzikant en beeldend kunstenaar uit Rotterdam. Hij is één met zijn basgitaar en bespeelt deze in combinatie met strijkstok, sampler en effecten. Zijn muziek is te omschrijven als funk, jazz, hip hop, avant-garde, electronisch, ambient, progressive rock, experimenteel, drum ’n bass.
Meer info: www.brunoferroxavierdasilva.com

Kosten 6 euro, inclusief koffie/thee + bonbon. Deze entreeprijs geldt alleen voor het optreden op zondagmiddag, de rest van de expositie is uiteraard gratis.

Openingstijden expositie
Vrijdag 22 november van 14.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 23 november van 11.00 tot 18.00 uur (15 uur: officiële opening)
Zondag 24 november van 12.00 tot 17.00 uur (15 uur: optreden Bruno)