Alkine van der Laan

19-21 april 2013

Alkine van der Laan: tassen

Alkine van der Laan

Van alkine

“Van alkine” is het label voor originele kleurrijke ambachtelijk gemaakte leren tassen en accessoires. Bijzondere creaties, mooi van vorm en kleur, stijlvol en perfect afgewerkt. Voor elke tas wordt de beste kwaliteit leer gebruikt. De binnenkant is van leer of katoen en voorzien van diverse vakken. Elke tas is uniek of wordt in een kleine oplage gemaakt. De tassen worden ontworpen en met de hand vervaardigd in eigen atelier. Ook kan een tas op maat worden gemaakt.

Achter het label “Van alkine” staat Alkine van der Laan. Haar liefde voor vormgeving en vakmanschap is er al van jongst af aan. Als meisje van vijf paradeerde ze met de tassen van haar moeder en tante. Op veertienjarige leeftijd begon ze haar eigen kleren en tassen te maken. Eerst alleen van en met textiel, maar later ook van leer. Leer is een fantastisch materiaal om mee te werken. Alkine heeft diverse cursussen en workshops op het gebieg van textiel gevolgd en is gediplomeerd tassen maakster. Hiervoor heeft ze de enige ambachtelijke tassenopleiding in Nederland gevolgd en succesvol afgerond.

In 2011 heeft ze voor haar theepottas de originaliteitsprijs gekregen bij een wedstrijd van Stichting Leather Design.

Voor meer informatie: www.vanalkine.nl.

Openingstijden expositie:
Vrijdag 19 april van 14.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 20 april van 12.00 tot 18.00 uur
Zondag 21 april van 12.00 tot 17.00 uur

De officiële opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 20 april om 15.00 uur.