Niels Lelieveld

29 maart tot en met 1 april 2013

Niels Lelieveld: meubelmaker

Het mooie van hout

Massief hout is een prachtig materiaal om te zien en heeft een warme en vertrouwde uitstraling. Bij een houten meubel is het de kunst om het hout te laten spreken. Daarbij is het van belang om te komen tot een eenvoudig maar goed gebalanceerd ontwerp, zonder dat het saai of te druk wordt. Een bekende kunsthistoricus zei hierover: “Beauty lies between boredom and confusion.” (vrij vertaald: Schoonheid zit tussen verveling en verwarring in). Dit is ongeveer wat ik nastreef in mijn meubels; eenvoud met een twist. Dat is niet zo makkelijk als het klinkt. Het zoeken naar een balans in zowel vormgeving als ergonomie is echt een uitdaging. Veel meubels zien er mooi uit, maar zijn niet echt gebruiksvriendelijk en andersom. Soms is een ontwerp in een keer goed en sommige van mijn meubelstukken evolueren tijdens het maken een beetje.

Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over hout en ontwerpen. Een meubel zelf zegt meer dan woorden. Oordeelt u zelf en schroom niet om vragen te stellen. Mijn meubelstukken zijn te koop in de vorm waarin u ze aantreft, maar ik maak ook werk op maat.

Niels Lelieveld.

www.meubelmakerijnielslelieveld.nl

Openingstijden expositie:
Vrijdag 29 maart van 14.00 tot 18.00
Zaterdag 30 maart van 12.00 tot 18.00
Zondag 31 maart van 12.00 tot 17.00
Maandag 1 april van 12.00 tot 18.00 uur